LINNUNPOJASSA SYÖDÄÄN


Linnunpojassa syödään monipuolista ja terveellistä kotiruokaa. Mielellään kotimaista luomua aina sen saatavuuden mukaan. Toiveita kuunnellaan ja uusia makujakin maistellaan. Välipaloja kasataan yhdessä ja ruokailusta tehdään muutenkin mukava hetki.

AAMUPALA

Aamupala koostuu hyvästä energiasta ja luvassa on vaihtelua viikoittain. Lasten ja perheiden omat toiveet otetaan myös huomioon. Tarjolla voi olla maustamatonta jogurttia, leipää,  hedelmiä, puuroa, rieskaa, munakasta, tyrnimuruja tai vaikka mysliä.

LOUNAS

Lounaaksi kerätään mahdollisimman värikäs lautanen. Pääruoan lisäksi jokaiselta lounaalta löytyy jokin raikas lisuke tai vihanneksia. Juomaksi tarjotaan vettä, kaurajuomaa tai maitoa. Ruokailuhetkestä tehdään kaikille mukava ja yhdessä tutustutaan myös välillä uusiin makuihin.

VÄLIPALA

Välipalahetket toteutetaan yhdessä kuunnellen perheiden ja lasten toiveita. Linnunpojassa välipalat ovat ruokaisia. Näin energiaa riittää myös kotimatkalle. Tarjolla on usein itse tehtyä rieskaa tai sämpylää. Välipalalla tarjolla voi olla myös uunimunakasta, rahka-banaanipannaria, suolaista pannukakkua, tuhteja lasten kanssa tehtyjä marjamousseja jne. Joskus varmasti innostumme paistelemaan myös makkaraa Linnunpojan pihapiirissä.

PÄIVÄLLISET

Lapsen ollessa hoidossa päivällisen aikaan, tarjoillaan silloin sama ruoka kuin lounaalla.